Depressie / Angst

Depressie en angst gaan vaak samen. Hierbij een beschrijving van de emotionele achtergrond van deze ziekte.

Bij deze telt dat 98 % van de mensen die in mijn praktijk behandeld zijn voor dit fenomeen vrij van klachten zijn na 3 behandelingen. Soms zijn deze kort achter elkaar gegeven en soms zit er wat tijd tussen om het lichaam de tijd te geven zich te herstellen van de verandering die doorgevoerd is.

Deze beschrijving komt uit het boek van Christiane Beerlandt.

Angst en depressie zijn signalen om een verandering in jouw leven aan te brengen; je trekt en je sleurt maar aan iets….. je tracht wanhopig een bepaald iets, een bepaalde weg of ambitie waar te maken, of een bepaalde verandering door te voeren bij anderen, bij je partner of op het werk en het lukt je steeds weer niet……
Het baat allemaal niet, het wil niet lukken. Op deze wijze doe je jezelf pijn; je tracht voortdurend iets te forceren, tegen de natuurlijke stroom in, omdat je het zo Wil of zo zou willen. Maar in feite ben je blind!
Hetgeen jij zo absoluut wenst, is misschien helemaal niet zo goed voor jou; je diepste overtuigingen verhinderen dat alles vlot verloopt. Jouw weg ligt waarschijnlijk heel ergens anders; tijd om los te laten en je Levensfilosofie te verruimen!
Deze periode is bedoeld om je in contact te brengen met je aller diepste Zelf, om komaf te maken met angsten en de dood: om je over te geven aan je levende Zelf en de signalen die in je omgeving naar je toekomen te leren interpreteren. Niet gebeurt ‘zomaar’; het leven zit zo mooi in elkaar; vind het vertrouwen in jezelf, kom tot actie in deze richting die jouw diepste Zelf je via signalen aanduidt.
Alles in het verleden heeft zijn betekenis gehad: spijt, schuld en kwaadheid zullen zich oplossen wanneer je tot een breed begrijp komt van het lezen zelf.
Het leven is geen fatalistisch gegeven, maar ook geen forceren. Laat alles los en roep in jezelf de oplossing op; zij zullen zich melden, als antwoord op de uitgezonden vraag. Vertrouw, beid niet langer koppig weerstand tegen de ware levensrichting. Stel je open; wat goed voor je is en wat je tenslotte naar het geluk zal voeren, ei sop voorhand rationeel moeilijk in te schatten; daarom, volg de tekens van je lichaam, van je omgeving, maar vooral de signalen die jouw diepste Zelf je voortdurend doorstuurt. Volg dan zelfbewust jouw weg.