Misbruik

Misbruik kan op vele manieren voor komen in je leven. Het kan op lichamelijk gebied het kan echter ook op psychisch gebied.
Wat ik merk als ik mensen in mijn praktijk krijg die een vorm van misbruik ondergaan hebben, dat hun energetische lichaam zich los gemaakt heeft van hun fysieke lichaam.
Het aarden wat nodig is om alles te kunnen verwerken is dan ook een gegeven wat heel lastig is.
Mensen komen niet met beide voeten op de grond.
Natuurlijk sta je fysiek op de grond, echter het energetische lichaam kan niet volledig indalen in het fysieke lichaam. En blijft vaak hangen op een hoogte die varieert tussen de 10 en 50 cm boven de grond.

Dit uit zich vaak in koude onderbenen of koude voeten.

Aarden naar een lichamelijk of psychisch misbruik is een proces, dit doe je niet zo maar even.
Dit is een proces wat soms je hele leven in beslag kan nemen.
Bent je bewust dat het zo is en vecht niet tegen het gegeven dat het niet meteen kan.
Accepteer je grote angst om volledig in je lichaam in te dalen, dat helpt je vaak om vertrouwen te krijgen in je ‘eigen proces’.
Door dwang op te leggen komt er weinig of geen beweging in je proces en blokkeer je alleen maar verder.
Met liefde en begrip komt er langzaam wat beweging in je systeem en langzaam zal je merken dat het vertrouwen in je fysieke lichaam en daarbij aan de aarde terug komt.

Nogmaals het is een proces.

Tijdens een Sessie kunnen we kijken waar nog blokkades zitten die zichtbaar zijn en deze oplossen voor je. Zie het echter als een bad met piepschuimballetjes, de bovenste laag haal je weg en de volgende onderdrukte balletjes krijgen nu de gelegenheid zichtbaar te worden en zullen zich laten zien. Zo kan je stukje bij beetje opruimen. Zover als het lichaam het toe laat.
Dit kan soms geruime tijd in beslag nemen en soms is het zo dat je niet tot de bron mag gaan in je huidige leven. Accepteer dit.