Rouwverwerking

Ja rouwverwerking wie kent het niet. 
De ondragelijke pijn die blijft hangen bij het verlies van een dierbare. Of ook de ondragelijke pijn als je voor jezelf je zo belangrijke baan verliest.
En denk ook even aan een scheiding.
Rouwverwerking is meer dan allen het verlies van een dierbare.
Rouwverwerking kan te maken hebben met het verlies van een baan of bij een verhuizing.
Vele vormen komen hierin voor.

En dan is het natuurlijk belangrijk waarom je daar soms zoveel last van blijft houden.
Want ja je weet dat je vooruit moet en ja je weet dat je niet stil mag blijven staan bij……
Toch is het oppakken van je dagelijkse leven soms een behoorlijke opgave…….
En hoe kom je deze nieuwe dag met deze zware last dan weer door…….

Bij deze rouwverwerking gaan we zoeken waar de achterliggende emotie aan gekoppeld wordt. Want ja we zijn mens en we houden vaak nog onbewust zoveel vast waar we niet aan gedacht hebben.
Samen zoeken we naar de emoties die parten spelen en samen gaan we de diepte in om de bron van het plakken van alle emoties te zoeken en een keuze te maken wat je er verder nog aan hebt of mee wil. Deze zoektocht is soms heel makkelijk en soms is het ook een behoorlijke lange weg die je moet afleggen. Maar als jij het wil dan wordt het zichtbaar en maak je de keuze wat jij nog nodig hebt in het hier en nu……..

Hierbij is het percentage 95 % van de mensen die hiervoor in mijn praktijk zijn geweest die minder ‘last’ ervaart van de ondragelijke pijn die het verlies van een dierbare met zich meebrengt. De herinneringen blijven. De ondragelijk pijn wordt minder.