Patronen herkennen en veranderen

Patronen herkennen en veranderen:

Wie kent het niet de steeds weer terug kerende situaties waar je ingezet wordt. Het lijkt wel een achtbaan waar je iedere keer weer de zelfde rit maakt en voor je gevoel geen meter verder komt.
Door een uitwerking van mij, die ik gebruik in mijn praktijk, komt er meer helderheid in het totaal, en het leuke ervan is ook nog dat het resultaat boekt en je de vrijheid biedt om verandering door te voeren.

We gaan als volgt aan de slag:

Hoe zit het gekoppeld aan bepaalde leeftijden.

Welke leeftijden spelen in een bepaalde fase een rol.

Kijk hierbij als voorbeeld even naar het kind, een kind ben je vanaf je 6e levensjaar tot aan je 12e levensjaar. Hierin kunnen dus verschillende leeftijden zijn die betrokken zijn bij de blokkades.

Welke emoties worden hierbij gebruikt, wat voel je als je aan die situatie denkt.

Als we dit in een speelveld samen mogen pakken, welk speelveld of speelvelden doen hierin mee. (Een speelveld is een vorm die we herkennen als emotioneel, fysiek, mentaal etc. Verdere uitleg wordt gegeven in mijn praktijk hierover).

Zichtbaar maken van de handeling en de manier van aanpak die je hierbij maakt. Brengt het je wat je verwacht of juist helemaal niet. Zou je het anders kunnen doen.

Als je kijkt naar de leeftijd die hierin zo’n grote rol speelt, wie kan je daarin ondersteunen en wat heb je nodig van die persoon. Kan je dit als persoon aannemen wat je gegeven wordt.

Door heelheid te maken en zichtbaar te maken in welke patronen je als mens leeft en wat het je brengt dan krijg je ook een keuze of dit nog bij je past. Vaak zitten we zo verwikkeld in situaties dat we het niet in de gaten hebben hoe we vast zitten in een systeem waar we allang klaar mee zijn.
Als we geboren worden hebben we alle energieën in ons systeem zitten van baby tot bet overgrootouder. We zijn ons hiervan alleen niet altijd bewust en zoeken vaak naar genegenheid en erkenning bij anderen. Als dit dan niet gegeven kan worden om welke reden dan ook, blijven we in een emotionele cirkel hangen. Door te begrijpen en gebruik te maken van je eigen mogelijkheden kan je jezelf helpen. En wie begrijpt het nu beter wat er in je speelt als jij zelf. Niemand!

De groepen die we hiervoor gebruiken zijn:
– Baby
– Peuter
– Kleuter
– Kind
– Puber
– Man/ Vrouw
– Vader/ Moeder
– Opa/ Oma
– Overgroot Opa/ Overgroot Oma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *